5 redenen om het dr. Dukan-dieet te volgen

dr pierre dukan dieetHet dr. Dukan-dieet werd door de Franse arts dokter Pierre Dukan ontworpen en heeft als doel om blijvend gewicht te verliezen. In Frankrijk is dit dieet het meest populaire dieet. Nog populairder dan de meeste andere diëten, zoals het Montignac dieet of het internationaal bekende Weight Watchers. De reden daarvoor is simpel: het Dukan dieet is gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken. Maar mocht die reden je niet genoeg overtuigen, dan hebben we hier nog vijf andere redenen om het Dukan-dieet te volgen. Maar eerst even kort een uitleg over het dr Dukan dieet.

 

Dr. Dukan-dieet in een notendop

Blijvend afvallen door meer eiwitten te eten. Dat is de gedachte achter het dieet van dr. Dukan. Gedurende drie (of eigenlijk vier) fases ga je meer eiwitten eten en laat je vetten en koolhydraten staan. Door de eiwitten neemt je spiermassa toe en wordt vet sneller verbrandt. Na de eerste twee fases (wennen en doorzetten) ga je aan de slag met het consolideren en permanent houden van het dieet. Met andere woorden: je gaat ervoor zorgen dat je het dieet – zonder al teveel inspanning – blijvend kan blijven volgen.

 

Reden 1: gebruiksgemak

Het belangrijkste aan het Dukan-dieet – en een van de redenen dat het dieet zo ontzettend populair is, is dat je het eenvoudig kan gebruiken. Het Dukan-dieet is gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken, omdat je gewoon in de supermarkt je boodschappen kan blijven doen en er heel veel Dukan-vriendelijke recepten te vinden zijn.

 

Reden 2: je mag veel eten

Bij het Dukan-dieet mag je heel veel eten. Rundvlees en andere magere vleessoorten mag je zelfs onbeperkt. In een later stadium kun je daar salade met vetarme sausjes aan toevoegen en ook mag je groenten en fruit (zolang die niet al teveel zetmeel bevatten). Je mag daarbij ook veel drinken. Het liefst natuurlijk light-producten, omdat die geen dikmakers zijn.

 

Reden 3: geen hongergevoel

De meeste diëten zorgen voor zo’n akelig en knagend hongergevoel. De hele dag moet je jezelf inhouden om niet stiekem een snack uit de kast te grijpen om af te rekenen met dat vreselijke gevoel. De proteïnes in het dieet zorgen dat je verzadigd bent en dat je geen trek meet hebt in tussendoortjes. Die schelen al heel veel, want daardoor kom je ook niet onnodig aan.

 

Reden 4: eiwitten werken voor jou

De eiwitten die je hebt gegeten gedurende het dieet gaan voor jou aan de slag. Of liever: je lichaam gaat met die eiwitten aan de slag. De kracht van eiwitten is namelijk dat ze moeilijk te verbranden zijn. Je lichaam wordt gedwongen om de huidige vetreserves aan te spreken en op te maken. Je verbrandt dus vet terwijl je eiwitten worden verwijderd. Dat zorgt ervoor dat jij gewicht en vet verliest door enkel en alleen maar te eten. Zolang het maar eiwitrijke producten zijn.

 

Reden 5: je bouwt spiermassa op

Wist je dat eiwitshakes bij veel sporters en bodybuilders erg geliefd zijn? Dat komt omdat ze ervoor zorgen dat spiermassa snel toeneemt. Met eiwitten kun je spieren kweken en die spieren gaan voor je aan het werk, want spieren zetten binnenkomende energie direct om in spieren. Wist je dat veel sporters een blikje vis (zoals tonijn) eten na het sporten? Dan kunnen de proteïnes direct door het lichaam worden opgenomen en worden ze omgezet in spiermassa. Dat effect hebben eiwitten op het lichaam.

 

Nog meer redenen nodig?

Heb je na deze vijf redenen nog meer redenen nodig? Waarschijnlijk niet. Maar dan nog is het goed om te weten dat de meeste eiwitdiëten die nu ontwikkeld worden, zijn gebaseerd op het dieet van dr. Pierre Dukan. Het dr. Dukan dieet heeft namelijk zo’n sterke basis, dat het nog altijd gebruikt kan worden. Het Dukan dieet werkt. Hopelijk ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *